Nyheter

Företrädare för Borlänge: ”En unik möjlighet för Sveriges industriutveckling”

”Efter två års aktivitet på den gigantiska industrianläggningen där Kvarnsvedens pappersbruk verkat i över 120 år, väljer batteritillverkaren Northvolt att överge sina fabriksplaner i Borlänge. Beskedet omkullkastar förhoppningarna om 1000 nya arbetstillfällen på batterifabriken och ännu fler bland regionens underleverantörer.”

Det skriver Birgitta Sacrédius, regionråd ordförande i Regionala utvecklingsnämnden, Erik Nises, kommunstyrelsens ordförande i Borlänge, Liza Lundberg, kommunstyrelsens ordförande i Falun m.fl. i en debattartikel i Borlänge Tidning idag:

”Dalarna präglas av tradition och långsiktighet, men vi står för mer än så. Vi är vana att arbeta hårt och vi enas när vi ställs inför utmaningar. Här kraftsamlar vi med innovativa idéer och omställningsviljan leder oss framåt. Siten i Kvarnsveden, tillsammans med hela regionen, står redo för kommande etablering. Vi är stolta över det vi tillsammans har att erbjuda i Borlänge och Dalarna för en fortsatt stark utveckling av industrin.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.borlangetidning.se/2024-06-27/en-unik-mojlighet-for-sveriges-industriutveckling/