Nyheter

Fyra regionala energibolag skriver intentionsavtal om energihandel

I dag har Jönköping Energi, Kraftringen Energi, Umeå Energi och Öresundskraft undertecknat ett intentionsavtal om att utforska möjligheten att utvidga ägandet i energihandelsbolaget Modity.

Modity Energy Trading AB är ett av Sveriges ledande energihandelsbolag och ägs av Kraftringen Energi och Öresundskraft. Kraftringen Energi och Öresundskraft ser potentialen i intentionsavtalet som en möjlighet att stärka och utveckla Moditys och ägarbolagens position på marknaden.

Intentionsavtalet innebär att de fyra bolagen tillsammans vill utforska framtidens energihandel med energitjänster och optimering av energitillgångar samt innovation och hållbarhet. Jönköping Energi och Umeå Energi bidrar med värdefull expertis och resurser, vilket möjliggör en ännu starkare satsning på att undersöka och implementera framtidens energilösningar.

– Vi är entusiastiska över att forma morgondagens energihandel tillsammans med Jönköping Energi och Umeå Energi. Tillsammans kommer vi att accelerera vår utveckling, med fokus på att leverera hållbara och innovativa energilösningar till våra kunder, säger Anders Östlund VD och koncernchef Öresundskraft.

Denna sammanslagning av krafter möjliggör ett ännu större fokus på att utveckla smarta energitjänster liksom att öka digitaliseringstakten och förbättra kundupplevelsen. Genom att kombinera insikter, erfarenheter och resurser från alla fyra ägarna får Modity ytterligare förutsättningar att vara en pionjär inom framtidens energihandel.

– Genom att förena våra styrkor kan vi skapa ett kompetenscentrum och en stark plattform för hållbar utveckling, ökad effektivitet och innovation. Något som kommer gagna kunder och ägare. Vi ser fram emot att undersöka möjligheterna att tillsammans vidareutveckla framtidens energilandskap, säger Sezgin Kadir, VD och koncernchef Kraftringen Energi.