Nyheter

Världskonferens Om flytande lösningar 1.-3.9.2025, Esbo Finland

Bluet Floating Solutions agrerar värd för den 5:e världskonferensen om flytande lösningar (WCFS 2025). Värdföretaget är finländskt och specialiserat på speciella flytande lösningar, och evenemanget organiseras i samarbete med Society of Floating Solutions samt ett team bestående av utbildnings-, akademiska och forskningsinstitut, såsom det finländska statsägda forskningsinstitutet VTT och Haaga-Helia.

Konferensen äger rum i Esbo, Finland under perioden 1-3 september 2025.

Om WCFS

World Conference on Floating Solutions (WCFS) initierades år 2019 av ”Society of Floating Solutions, Singapore (SFSS)” för att samla internationella experter och ledare kring information om den senaste forskningen och utvecklingen inom flytande lösningar. Den andra WCFS-konferensen hölls i Rotterdam år 2020, den tredje i Tokyo år 2023 och den fjärde kommer att hållas i Hong Kong i december 2024.

Temat för WCFS 2025 är ”Flytande lösningar invid vatten för hållbar stadsutveckling och blå ekonomi”

Konferensen är av intresse för arkitekter, ingenjörer, stadsplanerare, biologer, samhällsvetare, konsulter, tillverkare, utvecklare, statliga tjänstemän, forskare, akademiker och doktorander med intresse för flytande lösningar. Konferenserna har i genomsnitt besökts av cirka 250 delegater från hela världen.

Om huvudvärdarna

Bluet Floating Solutions, ett finländskt företag som grundades 2016, är global ledare inom innovativ flytande konstruktion som revolutionerar hållbar stadsutveckling. Bluet specialiserar sig på design och implementering av flytande lösningar och blandar gränslöst den senaste tekniken med miljövänliga metoder för att skapa mångsidiga, långlivade strukturer på vatten.

Society of Floating Solutions (Singapore) grundades år 2019. Organisationens uppdrag är att underlätta tillämpningen av vetenskapliga principer och beprövad offshore-teknologi för design, tekniskt genomförande och konstruktion av flytande lösningar.

– Det är en ära att få stå värd för WCFS i Finland. Vi är glada över att kunna erbjuda en intressant konferens och presentera de många flytande lösningar som tillverkas på plats i Finland, säger Bluets VD Tytti Sirola.  

Evenemanget hålls på konferenscentret Hanaholmen. Det officiella konferensprogrammet, kallelser till sammanfattningar och artiklar, information om boende, värdpartners etc. publiceras senare på evenemangets webbplats, uppskattningsvis i oktober 2024.

Kontakta oss: info@bluet.fi  + 358 30 6363 800 www.bluet.fi 

Arrangörer:
Bluet Floating Solutions  https://bluet.fi/en/
WCFS World Conference on Floating Solutions  https://floatingsolutions.org/world-conference-on-floating-solutions-2024-hong-kong/
SFSS Society of Floating Solutions (Singapore)  https://floatingsolutions.org/

Partner:
EEN Enterprise Europe Network  https://een.ec.europa.eu/
VTT Technical Research Center  https://www.vttresearch.com/en
Visit Espoo  https://www.visitespoo.fi/en
Haaga-Helia Universtity of Applied Sciences  https://www.haaga-helia.fi/en
Hanaholmen  https://www.hanaholmen.fi/sv/