Nyheter

Metsä Fiber fick Ecovadis högsta erkännande för sjätte gången

Metsä Groups massa- och sågverksverksamhet uppnådde återigen EcoVadis högsta platinanivå för sitt ansvarsarbete. Sedan 2019 har Metsä Fiber legat bland de översta procenten i kategorin massa-, pappers- och kartongtillverkare utvärderade av EcoVadis. Företaget fick ett särskilt högt betyg (90/100 poäng) vad gäller upphandlingsansvar.

– Ansvar och hållbar utveckling är en viktig del av vår strategi och vår dagliga verksamhet. Vi värdesätter högt det högsta erkännandet vi har fått från EcoVadis för sjätte gången nu, och vi använder feedbacken vi får i utvärderingen som ett verktyg i den ständiga förbättringen av vår verksamhet, säger Ismo Nousiainen, vd för Metsä Fibre.

– Metsä Groups strategiska mål för hållbar utveckling 2030 bygger en väg mot ett klimatneutralt samhälle. Våra mål är bland annat fossilfria fabriker, 100 procents utnyttjande av produktionsbiströmmar och helt fossilfria råvaror till 2030, säger Nousiainen.

För att utvärdera företagsansvar erbjuder EcoVadis en plattform som gör det möjligt för företag att utvärdera sina leverantörers prestationer när det gäller miljömässigt och socialt ansvar över hela världen.

Bedömningen omfattar fyra områden:

miljö, mänskliga rättigheter och arbetsmetoder, affärsetik och hållbar upphandling.