Nyheter

Altair och L&T Technology Services etablerar Digital Twin Center of Excellence

Altair, en global ledare inom beräkningsintelligens, och L&T Technology Services, ett globalt företag inom digital teknik och FoU-tjänster, meddelade om en gemensam etableringen av ett digital twin center of excellence (CoE) för att accelerera den digitala omvandlingen.

Detta CoE kommer att leverera banbrytande möjligheter inom digital twins till gemensamma kunder över hela världen inom segmenten mobilitet, högteknologi och hållbarhet, vilket möjliggör förstklassiga digital twins-lösningar för ökad innovation och effektivitet.

CoE kommer att hjälpa organisationer att lära sig de senaste metoderna och teknikerna inom områdena:

AI-driven teknik för att omvandla produkter, system och processer

Innovationslabb för att simulera nya användningsfall

Förutseende underhåll

Snabb produktutveckling för att minska cykeltiden för fysisk prototyptillverkning

Hands-on utbildning

– I en värld som definieras av en ständigt ökande teknikutveckling och marknadstryck kommer detta initiativ att hjälpa organisationer att ligga steget före tekniktrender, maximera sina investeringar och snabbare få ut bättre, mer välinformerade produkter och processer på marknaden, säger Stephanie Buckner, Chief Operating Officer, Altair. Våra avancerade metoder i kombination med LTTS expertis kommer att hjälpa team att bättre designa, bygga, testa, optimera, utvärdera vad-om-scenarier, utföra prediktivt underhåll och förlänga den återstående livslängden (RUL) för sina produkter utan fysiska prototyper.

– Det strategiska partnerskapet med Altair är redo att revolutionera tekniklandskapet för digital twins. Genom att utnyttja LTTS oöverträffade tekniska expertis inom olika områden och Altairs exceptionella simulerings- och dataanalyskapacitet kommer vi att omdefiniera industristandarder inom segment som mobilitet, hållbarhet och högteknologi, säger Abhishek Sinha, vd och koncernchef för Medical, Smart World och Functions, LTTS. Tillsammans är vi fast beslutna att göra banbrytande framsteg som kommer att forma framtiden för teknisk integration.

LTTS har omfattande erfarenhet av digital twins-teknologi med flera CoE:er i sina designcenter. Digital Twin for Line Operations förbättrar prestandan genom virtuell driftsättning, effektivitetsövervakning, förebyggande underhåll och grundorsaksanalys med hjälp av realtidsdata och historiska data.

Den stöder strategiska digitala omvandlingar och erbjuder modulär implementering och rollbaserad åtkomst. Dessutom har LTTS utvecklat en digital twin med över 54 maskininlärningsalgoritmer för att automatisera driften av oljeriggar. För att läsa mer, klicka här eller läs e-boken för att utforska den digital twin värld och LTTS roll i den digital twin revolutionen.

LTTS har redan använt Altairs ledande totala digital twin-portfölj – som omfattar lösningar från både Altair® HyperWorks® design- och simuleringsplattform och Altair® RapidMiner® dataanalys- och AI-plattform – i flera olika användningsfall, inklusive:

Motor-, batteri- och växellådssystem

Elektriska system för fordon

Förutsägelse av risk för hjärtattack och stroke

Datadriven prestanda för produktionslinjer inom fordonsindustrin

Datadriven prognostisering av vindkraft

Altairs totala twin-lösning i kombination med företagets domänexpertis gör det möjligt för organisationer att bli mer effektiva och använda digital twin-teknik när och där de behöver det – från konceptuell design före produktion till prestanda under drift.

För att lära dig mer om Altairs digitala tvillingfunktioner, besök https://altair.com/digital-twin.