Nyheter

STILFOLD och PaperShell hackar sättet vi bygger, designar och tillverkar på

STILFOLD, pionjärer inom industriell origami-teknik, och PaperShell, ledande inom utveckling av högpresterande biobaserade material, har ingått ett strategiskt partnerskap för att förändra arkitektur, design och tillverkning med fokus på enastående hållbarhet och materialeffektivitet.

Under den kommande utställningen i Nacka Strand, 23–29 augusti, kommer de två innovativa företagen att presentera en rad banbrytande projekt inom möbler, fasadmaterial, mobilitet och arkitektur. Dessa projekt demonstrerar hur deras sammanslagna teknologier kan minska materialanvändning, vikt och klimatavtryck utan att kompromissa med funktionalitet eller estetik.

STILFOLD, med sin banbrutande vikningsteknik, och PaperShell, som utvecklar hållbara och högpresterande material, förenar sina styrkor för att möta den globala efterfrågan på mer hållbara produkter. Genom att kombinera STILFOLD patenterade industriella origami med PaperShells innovativa biobaserade material, sätter de en ny standard för hållbar design och tillverkning.

– Vår vision är att skapa en framtid där innovation och hållbarhet går hand i hand, säger Jonas Nyvang, medgrundare och VD för STILFOLD. Genom att sammanföra våra teknologier kan vi drastiskt minska både materialanvändning och vikt, vilket leder till betydande reduktioner av produkternas klimatavtryck – allt utan att göra avkall på funktionalitet eller estetik.

Under utställningen kommer besökarna att få uppleva flera spännande tillämpningar av denna teknik inom områden som möbler, fasadmaterial, mobilitet och arkitektoniska strukturer. Dessa projekt visar hur samarbetet mellan STILFOLD och PaperShell inte bara bidrar till mer hållbara produkter, utan också förnyar design och funktion inom respektive område.

– Genom vårt partnerskap med STILFOLD har vi möjlighet att utöka möjligheterna för att producera våra hållbara material på ett mer funktionellt och resurseffektivt sätt, samtidigt som vi behåller estetiken, säger Anders Breitholtz, VD för PaperShell.

Med en gemensam strävan efter innovation och hållbarhet vill STILFOLD och PaperShell inspirera andra företag inom industri och design att omvärdera sina egna processer och materialval. Deras mål är att främja en mer cirkulär ekonomi, där effektivitet och miljömedvetenhet står i centrum.

– Med utställningen vill vi inspirera industrin, designers, arkitekter och ingenjörer och visa hur teknisk innovation och miljöansvar kan integreras för att skapa produkter som är både hållbara och högpresterande, tillägger Jonas Nyvang.