Nyheter

Clavister officiellt inkluderade i NATO:s katalog med produkter för informationssäkerhet

Clavister, en ledande leverantör av europeisk cybersäkerhet för verksamhetskritiska tillämpningar meddelar idag att man blivit officiellt godkända av NATO Communication and Information Agency för inkludering i NATO Information Assurance Product Catalogue (NIAPC).

NATO Communications and Information Agency (NCIA) är NATOs teknik- och cyberhub tillika den verkställande delen av NATO Communication and Information Organisation (NCIO). NCIA tillhandahåller C4ISR-teknik (“Command, Control, Communications, and Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissance”), inklusive cyber- och missilförsvar, till den totala NATO-organisationen.

Som en del av NCIA:s arbete upprätthåller man en katalog över produkter för informationssäkerhet, NATO Information Assurance Product Catalogue (NIAPC), som ger NATO:s medlemstater samt NATO:s civila och militära organ tillgång till information om säkerhetsprodukter som uppfyller NATO:s operativa krav och är tillgängliga för upphandling.

Clavister har nu officiellt godkänts av NCIA som leverantör för inkludering i NIAPC. Mer specifikt är det mjukvaran som driver produktfamiljen Clavister CyberArmour (Clavisters brandväggar för försvarssektorn) som har listats som en produkt validerad för användning av NATO. Tack vare listningen är Clavister en valbar leverantör till projekt som hanterar NATO-information, där varje projekt givetvis omfattas av sedvanlig upphandling.

– Vi är glada över att bli erkända av NCIA som en kompetent leverantör till NATO-länder och NATO-projekt, kommenterar John Vestberg, VD för Clavister, och fortsätter: Genom att vara listade i NIAPC förväntar vi oss att våra produkter och vår teknik kan nå en ännu bredare försvarsgemenskap.

Foto: Inge Wallumrød