Nyheter

Ny innovationshubb i Stockholm

Tata Consultancy Services (TCS) öppnar inom kort innovationshubben TCS Pace Studio i Stockholm. Där kommer TCS nordiska kunder erbjudas exklusiv tillgång till företagets ekosystem för innovation. Innovationshubben kommer att göra det möjligt för företag att utforska de senaste tekniska lösningarna och driftsätta dem i stor skala för att accelerera sina digitala transformationsresor.

TCS Pace Studio Stockholm ligger i Epicenter House of Innovation, en mötesarena för över 600 teknikföretag och entreprenörer. Det geografiska läget gör det möjligt för TCS att engagera sig i det lokala näringslivets affärsutmaningar och mål.

– Vi är glada över att välkomna TCS:s innovationshubb till Epicenter. TCS nya Pace Studio är ett utmärkt exempel på vårt uppdrag som ett innovationshus för att främja samarbetet mellan företag och framåtblickande ledare i det svenska näringslivet, säger Oskar Gillström, landschef för Epicenter Stockholm

TCS Pace Studio i Stockholm är den fjärde globalt och den första i Norden. Studion är en del av innovationsnätverket TCS Pace, som inkluderar tre andra Pace Studios samt sju Pace Ports där tre finns i Europa (Amsterdam, London och Paris). TCS Pace Studio-konceptet är anpassat för tillväxtmarknader med ett starkt lokalt ekosystem för innovation.

Innovationshubbarna i nätverket drar nytta av TCS unika metodik, globala insikter, forskning, immateriella rättigheter och företagets Co-Innovation Network (COIN), som främjar samarbete mellan lokala startups, entreprenörer och den akademiska världen. Dessa innovationshubbar erbjuder företag ett dedikerat utrymme att arbeta med TCS experter för snabb utveckling och lansering av nya digitala produkter och tjänster i stor skala.

TCS Pace Studio representerar vårt fortsatta engagemang för att skapa innovationshubbar som inbjuder till samarbete i nära anslutning till våra kunder. TCS Pace Studio i Stockholm kommer att göra det möjligt för svenska organisationer att samarbeta med TCS forsknings- och innovationsnätverk för att utveckla nya lösningar inom ett brett spektrum av discipliner, i snabb takt och stor skala, säger Dr. Harrick Vin, Chief Technology Officer på TCS.

Målet med en TCS Pace Studio är att främja en startup-kultur och fungera som en inkubator för problemlösning och innovation för företag. I Stockholm kommer kunderna att erbjudas heltäckande möjligheter inkluderande konsultation, design och implementering. Detta gör det möjligt för TCS kunder i regionen att utforska och utveckla nya erbjudanden, skapa demos och förfina sina modeller och strategier.

TCS Pace Studio i Stockholm är ytterligare ett bevis på företagets engagemang för att stödja det svenska näringslivet och det tekniska ekosystemet vilket bidrar till landets vision att vara ledande inom hållbarhet och teknisk innovation. Sverige rankades på andra plats i världen för innovation i Wipos Global Innovation Index 2023.

– Sverige är en av Europas snabbast växande affärsmiljöer med en lång tradition av innovation och investeringar i teknik. Att etablera vår TCS Pace Studio i Stockholm representerar vårt engagemang för att på ett meningsfullt sätt bidra till regional och nordisk tillväxt och ekonomiskt välstånd. Vi är glada över att vara en del av detta blomstrande innovationsekosystem och att tillsammans skapa lösningar med nya och hållbara tekniker som driver tillväxt, motståndskraft och skapar ständig anpassningsförmåga i företag, säger Shreerang Talekar, chef för TCS i Sverige och Norden.

TCS har haft en stark ställning i Sverige sedan 1991. För närvarande arbetar över 20 000 TCS-anställda med ledande företag i Sverige, Finland, Norge och Danmark, och driver tillväxt och transformation för några av regionens främsta multinationella företag inom sektorer såsom finans, telekom och teknik. Dessutom har TCS i en oberoende undersökning rankats som nummer ett i kundnöjdhet i 15 år i rad och har också utsetts till en topparbetsgivare i Sverige, Norge, Finland och Danmark av Top Employers Institute.