Nyheter

Schneider Electric: ”Samarbete är nyckeln till hållbara och energieffektiva byggnader”

Text: Charly Lupart, Vice President Digital Energy på Schneider Electric

Hållbara och energieffektiva byggnader är idag mer efterfrågade än någonsin. Trots detta ligger små och medelstora byggnader efter i utvecklingen. Om vi ska möta efterfrågan och påskynda processen krävs samarbeten mellan företag och leverantörer.

Det ställs högre krav på leverantörer inom fastighetsbranschen till följd av högt uppsatta mål från EU. För närvarande är de flesta byggnader i Europa inte energieffektiva och samtidigt står de för cirka 40 procent av den totala energiförbrukningen i EU. Principen ”energieffektivisering först” innebär att vi måste prioritera energieffektivisering och minskade produktionskostnader. För att detta ska bli verklighet måste företag på alla nivåer – globala, nationella och lokala – öppna upp för att arbeta gemensamt.

På Schneider Electric har vi teknologin och vet hur den ska användas. Med ett unikt erbjudande som helhetsleverantör till byggnader kan vi energieffektivisera på ett smart sätt. Tekniken som vi tillhandahåller är också ett viktigt verktyg för att snabba på energieffektiviseringen. Ett första steg är att utveckla strategier och digitalisera processer för att minska koldioxidutsläppen. Men för att genomföra dessa åtgärder behöver vi partners som kan hjälpa till att hålla tekniken uppdaterad. Vår förhoppning är att vi tillsammans kan jobba snabbare. I dagsläget finns stor potential för att hjälpa små och medelstora byggnader att bli mer hållbara – vilket vi tillsammans bör prioritera.

Vi arbetar med partners inom detta område i flera delar av världen och vet att lokala partners effektiviserar arbetet. Redan idag arbetar Schneider Electrics brandsegment i Sverige på ett sätt där andra leverantörer hjälper företaget att arbeta snabbare. Tid, som annars går åt till att resa mellan olika platser för att lösa problem och uppdatera teknik, sparas in. Genom fjärrstyrda lösningar förmedlar vi nödvändig information och låter lokala aktörer ta hand om det praktiska underhållet. Detta sparar inte bara tid utan skapar också större möjligheter för företag att förbättra sig, bli mer energieffektiva och hållbara.

Så, varför gör vi detta och vad vinner kunderna på det?

Snabbare åtgärder och support – genom kortare ledtider och samma höga servicenivå kan företag agera snabbare och få hjälp direkt när de behöver det.

Minskade kostnader – med den befintliga teknologin och hjälp från Schneider Electric tillsammans med våra partners kan underhåll skötas mer kostnadseffektivt.

Återinvestering – Att energieffektivisera är en investering i sig, men det sparar också pengar som kan nyttjas till att göra byggnaderna ännu mer hållbara.

Genom att dela expertis företag emellan kan vi påskynda övergången till ett mer hållbart samhälle och minska byggnadernas energiförbrukning. Vi behöver kunnig personal på specifika områden som hjälper oss att jobba snabbare. Det är något vi alltid strävar efter och vi ser fram emot att få göra det gemensamt med andra företag.