Nyheter

Nexam Chemical deltar som presentatör och utställare vid stora kommande event inom plaståtervinning

Nexam Chemical, en ledande innovatör inom högpresterande tillsatser för polymermodifiering och prestandaförbättring av plaster, är glada att meddela sitt aktiva deltagande vid tre av branschens mest betydande kommande event med fokus på plaståtervinning.

Företaget kommer att medverka både som inbjudna talare och utställare, och visa upp sina senaste framsteg samt dela insikter om framtidens hållbara polymerlösningar.

Kommande event:

Plastics Recycling World Expo Europe – 11-12 september, Bryssel, Belgien

Roll: Inbjuden presentatör och utställare

Representant: Henrik Bernquist, Business Manager

Presentationstitel: “Repairing and restoring recycled plastics using reactive masterbatches”

Plastics Recycling Technology – 23-24 oktober, Wien, Österrike

Roll: Inbjuden presentatör

Presesentationstitel: “Upgrading recycled polymers by rebuilding molecular weight”

Plastics Recycling World Expo North America – 13-14 november, Cleveland, OH

Roll: Inbjuden presentatör och utställare

Representant: Henrik Bernquist, Affärschef

Presentationstitel: “Repairing and restoring recycled plastics using reactive masterbatches”

Presentationernas fokus:

En stor utmaning vid återvinning av plaster är den nedbrytning som sker under användning och bearbetning genom hela livscykeln, vilket resulterar i sämre materialegenskaper och begränsar användningen av återvunna material.

För att tackla detta har Nexam Chemical utvecklat Reactive Recycling™-teknologin, som återuppbygger molekylvikten hos återvunna polyolefiner och PET, vilket förbättrar deras kvalitet.

Denna teknologi hjälper återvinnare och konverterare att uppgradera återvunna plastströmmar till mer värdefulla material och produkter, vilket främjar en bredare användning och en ökad cirkularitet. Exempel på lösningar för olika plastavfallsströmmar, inklusive rPET, rPE och rPP, kommer att presenteras som en del av Nexam Chemicals vision för nästa generation av återvunna polymerer.

Lyfter fram innovation och hållbarhet, inklusive nya NEXCIRCLE™ R801

Som utställare vid båda Plastic Recycling World Expo-evenemangen kommer Nexam Chemical också att visa upp sina senaste produkter och teknologier som är utformade för att förbättra prestandan hos återvunnen plast.

Besökare kommer att få möjlighet att lära sig mer om företagets flaggskeppslösningar inom Reactive Recycling™-familjen samt den senaste innovationen, NEXCIRCLE™ R801, en banbrytande kedjeförlängare som ökar viskositeten och kvaliteten hos återvunna polyamider, inklusive PA-6, PA-6.6 och andra alifatiska polyamider. Detta ger förbättrad processbarhet och högre kvalitet på slutprodukterna, vilket möjliggör att återvunna polyamider kan användas i ett bredare spektrum av applikationer, inklusive sektorer som fordonsindustri, elektronik, textilier och förpackningar.

– Vi är glada att vara en del av dessa viktiga branschevent, säger Ronnie Törnqvist, VD för Nexam Chemical. När efterfrågan på hållbara lösningar ökar är det viktigt att dela kunskap, samarbeta och driva innovation. Dessa event ger oss den perfekta plattformen för att knyta kontakter med branschledare, visa upp våra senaste framsteg och bidra till den pågående dialogen kring plaståtervinning.