Nyheter

Komplett leverans av solcellsanläggning

Efterfrågan på att kunna producera egen el ökar och Elektroskandia kan erbjuda ett komplett sortiment inom solenergi, innehållande solpaneler, växelriktare, montagesystem, energilagringslösningar och tillbehör. I Växjö har Klockans El & Hantverk nyligen installerat en solcellsanläggning och batterilagring på villagaraget hos en nöjd kund.

Elektroskandia har ett brett sortiment med högkvalitativa produkter inom solenergi, från marknadens ledande leverantörer. Produkterna finns lagerlagda vid logistikcentret i Örebro och delar av sortimentet kommer även finnas på lager i en del av företagets butiker.

– Vi kan erbjuda såväl små som stora solcellsanläggningar, för allt ifrån villor till större kommersiella fastigheter. Dessutom har vi teknisk kompetens på området och kan ge den support våra kunder vill ha. Vi kan alltid ta fram den bästa och mest kompletta lösningen och kan garantera snabba leveranser, säger Dennis Fidell, utesäljare på Elektroskandia.

Dennis Fidell, utesäljare Elektroskandia och Anders Midenius, Klockans El & Hantverk.

Ökad efterfrågan

Med utgångspunkt från Växjö servar Klockans El & Hantverk traktens villaägare, bostadsrättsinnehavare, husföretag, byggbolag och även lantbruk, med olika typer av elinstallationsarbeten.

– Vi köper in säkert 95 procent av all den elmateriel vi behöver hos Elektroskandia. De har en bra och välsorterad butik här i Växjö och dessutom har personalen mycket stort kunnande. Vi har många förfrågningar på solpaneler nu och efterfrågan ökar stadigt. Därför känns det bra att vi nu även kan köpa in allt det vi behöver på detta område hos Elektroskandia, säger Anders Midenius, Klockans El & Hantverk.

24 st solpaneler

I det aktuella fallet gällde det ett villagarage där man ville ha ett antal solpaneler monterade på taket.

– De ville utnyttja taket maximalt och få in så många solpaneler som möjligt på ytan. Totalt blev det 24 st, 12 st i vardera öst- och västlig riktning. Kunden är intresserad av att kunna producera sin egen el och även lagra de. Vi installerade en 10kW solcellsanläggning komplett med batterilagring på 10kW, säger Anders.

 

Batterilagring och växelriktare från Huawei samt Zaptec Go laddbox

Anläggningen som Elektroskandia levererade bestod av Longi solpaneler, Huawei växelriktare och batterilagring, Mafi skenor och övrigt fästmateriel samt dessutom en Zaptec Go laddbox.

– Vi har tidigare kopplat in några solpaneler, men då har kunderna själva köpt in materielen. Det här är den första anläggning vi projekterat själva. Det har fungerat bra och vår kund är nöjd med slutresultatet så vi ser fram emot att ta oss an fler solcellsprojekt framöver, avslutar Anders Midenius.

På bilden: DennisFidel, Elektroskandia och Anders Midenius, Kockans El & Hantverk

Se filmreportage från projektet här!