Nyheter

Clavister tilldelas kontrakt från försvarsdepartementet i ett NATO-land

Clavister, en ledande leverantör av europeisk cybersäkerhet för verksamhetskritiska tillämpningar meddelar idag att man blivit tilldelad ett kontrakt från försvarsdepartementet i ett NATO-land. Kontraktet omfattar initialt identitets- och åtkomsthantering för personal som arbetar inom nationens militära och civila försvar.

Det aktuella NATO-landet har inlett en process för att stärka cybersäkerhetsnivån för personal som arbetar inom både det militära och civila försvaret. Som en del av denna process har försvarsdepartementet i landet valt Clavister som leverantör av sin Identity and Access Management (IAM)-lösning för att säkerställa stark autentisering.

Kundens initiala order, värd cirka 1 MSEK för Clavister, omfattar implementering för ett antal tusen användare.

Efter en framgångsrik utrullning av lösningen förväntar sig kunden att skala upp implementeringen till över 100 000 användare över en period på 36 månader.

Det totala värdet för Clavister förväntas då uppgå till mellan 5 och 10 MSEK i årliga återkommande licensintäkter från kunden.

– Vi är stolta över att spela en aktiv roll i att stärka cybersäkerheten för en av NATO:s medlemsländer. Att bli utvald som leverantör i hård konkurrens är ett bra bevis på kvaliteten och kapaciteten i våra lösningar, kommenterar John Vestberg, VD för Clavister.

Foto: Marek Studzinski