Nyheter

GlobalConnect och Ystads Energi förnyar samarbete

GlobalConnect har tecknat ett nytt avtal med Ystads Energi som innebär att bolaget fortsätter leverera en öppen tjänsteplattform där GlobalConnect agerar kommunikationsoperatör. Avtalet, som sträcker sig över tre år med en förlängningsmöjlighet på ytterligare tre år (3+3 år), markerar en ny avtalsperiod från och med den 1 oktober 2024.

Genom detta avtal kommer GlobalConnect fortsätta ansvara för driften och övervakningen av nätet, och erbjuda hushållen i Ystad tillgång till internetuppkopplingar med hastigheter upp till 1000 Mbit/s via flera olika tjänsteleverantörer.

Samarbetet innebär inte bara att Ystads Energi förnyar sitt förtroende för GlobalConnect, utan också att nya möjligheter öppnas för kommunens invånare. GlobalConnects bredbandsplattform kommer att ge tillgång till högkvalitativa digitala tjänster som kan förbättra invånarnas vardag, inte minst inom vård och omsorg.

– Vi ser mycket positivt på att förlänga vårt etablerade samarbete med Ystads Energi. Det här avtalet är en viktig milstolpe för vår långsiktiga närvaro i regionen, och det möjliggör för oss att fortsätta leverera stabila och säkra nätverkstjänster till hushåll i hela kommunen. Genom att erbjuda hastigheter upp till 1000 Mbit/s och fler digitala tjänster kan vi bidra till både ökad livskvalitet och regional utveckling, säger Henrik Morén, försäljningschef på GlobalConnect.

Ystads Energi ser också avtalet som en viktig del i att säkerställa en hållbar och framtidssäkrad digital infrastruktur för kommunens invånare.

– Det är avgörande för oss att kunna erbjuda våra invånare snabb och pålitlig internetanslutning, och GlobalConnect har visat sig vara en stabil och pålitlig partner under de tidigare åren. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla detta samarbete och erbjuda nya, innovativa tjänster som kan gynna hela Ystad, särskilt inom vård och omsorg, säger Jessica Fredson, vd på Ystads Energi.

Avtalet innebär att GlobalConnect behåller Ystads Energi som kund i sitt öppna nät, och möjliggör för ett fortsatt partnerskap som sträcker sig flera år framåt. Samtidigt erbjuds kommunens hushåll större valfrihet och flexibilitet genom GlobalConnects tjänsteleverantörer och digitala lösningar.

Den nya avtalsperioden börjar gälla den 1 oktober 2024, och implementeringen av de nya tjänsterna kommer ske löpande under avtalsperioden.