Nyheter

Svenska Aerogel lanserar produkten Quartzene® Z-Slurry

Svenska Aerogel tillkännager stolt att de lanserar en ny produkt: Quartzene® Z-Slurry. Denna vattenbaserade aerogelsuspension, som är enkel att bearbeta och pumpa, förbättrar slutprodukters värmeisolering, ökar brandsäkerheten och reducerar deras vikt. Den kan ge stora fördelar för såväl färgtillverkare som tillverkare av fibermaterial. Quartzene® Z-Slurry är nu tillgänglig för köp i hela Europa.

Quartzene® Z-Slurry är en lågviskös, vattenbaserad aerogelsuspension som består av amorf, hydrofil kiseldioxid. Produkten säkerställer snabb och dammfri inkorporering, vilket gör den idealisk för vattenbaserade tillverkningsprocesser såsom produktion av färger, ytbehandlingar samt tekniska textilier och papper. Quartzene® Z-Slurry är utformad för att underlätta bearbetning i fabriker och förbättrar effektiviteten samtidigt som den minskar driftskomplexiteten.

– Flera kunder har efterfrågat en dammfri lösning som går att pumpa och hälla. Quartzene® Z-Slurry uppfyller dessa krav till fullo, säger Joakim Wanner, försäljningschef på Svenska Aerogel.

Sammanfattning av viktiga egenskaper och fördelar:

Vattenburen pumpbar aerogelslurry: Quartzene® Z-Slurrys låga viskositet gör den enkel att bearbeta och pumpa, vilket underlättar smidig integration i befintliga tillverkningsprocesser.

Ingen dammbildning: Suspensionens formulering eliminerar dammbildning, vilket bidrar till en renare och säkrare arbetsmiljö.

Förbättrad värmeisolering: Med sin låga värmeledningsförmåga förbättrar Quartzene® Z-Slurry de värmeisolerande egenskaperna hos slutprodukter. Detta bidrar till energieffektivitet och hållbarhet.

Förbättrad brandsäkerhet: Aerogelsuspensionens egenskaper ökar brandsäkerheten.

Låg vikt: Genom att minska produktvikten ger Quartzene® Z-Slurry tillverkare möjligheten att skapa lättare och mer effektiva slutprodukter.

För mer information om Quartzene® Z-Slurry eller för att lägga en order, kontakta Svenska Aerogels säljteam på sales@aerogel.se. Lär mer om produkten här: aerogel.se/products