Nyheter

Epiroc expanderar fabrik för bergborrverktyg och öppnar innovationscenter i Hyderabad, Indien

Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och anläggningsindustrin, tar idag första spadtaget för en utbyggnad av sin fabrik för bergborrverktyg i Hyderabad, Indien. 

Epiroc inviger även idag ett nytt innovations- och teknologicenter i Hyderabad. Investeringen är del av Epirocs växande fokus på Indien som ett viktigt nav för tillverkning samt  forskning och utveckling för att stödja kunder i hela regionen.

Epirocs investering omfattar mer mark, nya byggnader och toppmoderna maskiner.

– Indien är en betydande tillväxtmarknad och ett viktigt tillverknings- och innovationsnav för Epiroc, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef. Det har varit fantastiskt att se tillväxten i fabriken i Hyderabad under de senaste åren och den här investeringen visar vårt förtroende för Indiens framtida potential.

Epiroc har haft en stark närvaro i Indien i mer än 60 år, med fabriker i Hyderabad och Nashik, ett innovations- och teknologicenter i Bangalore, samt försäljning- och marknadsföringsenheter i alla större regioner i landet. Totalt har Epiroc cirka 1 600 anställda i landet. Epirocs indiska huvudkontor är baserat i Pune.

Fabriken i Hyderabad tillverkar bergborrverktyg såsom rotationsborrkronor och sänkborrprodukter. Epiroc fördubblade anläggningens kapacitet under 2017 och expanderar nu ytterligare. Satsningen kommer att skapa sysselsättning för ytterligare ett 30-tal personer. Produktionen i det utökade området beräknas starta omkring april 2025.

– Denna investering kommer att skapa en bas för framtida expansion av vår kapacitet för bergborrverktyg för att stödja den växande indiska marknaden, säger Arunkumar Govindarajan, Chef för Epiroc India. Investeringen stödjer också våra ’Make in India’-initiativ.

’Make in India’ är ett statligt initiativ som uppmuntrar företag att utveckla och tillverka produkter i Indien.

Idag inviger Epiroc också ett innovations- och teknologicenter i Hyderabad. Detta center kommer att stödja huvudcentret i Bangalore och påskynda utvecklingen av nya innovationer och produkter för att möta kundernas behov.

– Genom att öppna ett innovations- och teknologicenter i Hyderabad kommer vi närmare den enorma talangpoolen i denna nyckelregion, säger Chandu Rao, Chef för Epiroc Innovation & Technology Center i Indien. Detta kommer att stärka vår förmåga att stödja kunder med de senaste innovativa produkterna och lösningarna.