Nyheter

Presto Group finskt utbildnings- och lösningsföretag för transport och hantering av farligt gods

Presto Group meddelar att bolaget förvärvar verksamheten i finska Suomen Turvaprojektit Oy (STP), ett betydande företag inom farligt gods och säkerhetskategorin. Förvärvet innebär att Presto utökar sin produktportfölj inom farligt gods i Finland och nu kan erbjuda säkerhetsinspektioner, utbildning, konsulttjänster och produkter relaterade till farligt gods.

Suomen Turvaprojektit Oy grundades 1994 i syfte att erbjuda effektiva, skräddarsydda och myndighetsgodkända utbildningar relaterade till hantering av farligt gods för företag, luftfartsmyndigheter och evenemangsarrangörer, bland andra.

– STP:s resa började för trettio år sedan med säkerhetsutrustning och säkerhetsutbildning för vakter. Vid millennieskiftet skärptes och harmoniserades säkerhetsarrangemangen på flygplatser inom EU, och samtidigt trädde myndigheternas utbildningskrav i kraft för första gången. På så sätt ökade efterfrågan på STP:s lösningar inom den nya sektorn. Vi har kommit långt sedan dess – idag finns våra säkerhetsinspektioner och utbildningar inom farligt gods tillgängliga för ett brett spektrum av kunder, från företag till offentliga förvaltningar och från hamnar till luftfartsmyndigheter. Jag är glad att STP:s lösningar och team nu får ett naturligt hem hos Presto, och att vår resa kan fortsätta ännu starkare tillsammans med andra tjänster och produkter inom säkerhetssektorn, förklarar Panu Häikiö, vd för Suomen Turvaprojektit Oy.

Med detta förvärv stärker Presto ytterligare sin position som marknadsledare inom säkerhetssektorn och fortsätter att utveckla potentialen inom den växande affärskategorin farligt gods för att betjäna kunder ännu bättre.

– Jag har följt utvecklingen av STP:s verksamhet under flera år och jag uppskattar de tjänsteerbjudanden de har utvecklat och deras kunnande inom säkerhetsutbildning och inspektioner inom flyg- och sjöfartsindustrin. Vi ser fram emot att välkomna nya kollegor på Presto med omfattande inhemsk och internationell erfarenhet från både offentlig och privat sektor. Att förena våra krafter med STP stöder vår position inom farligt gods-kategorin avsevärt, säger Tero Roivainen, landschef för Presto Finland.