Nyheter

UB FIGG leder stor investeringsrunda i Notpla som tillverkar plastfritt förpackningsmaterial av sjögräs

United Bankers’ UB Forest Industry Green Growth Fund I LP  som investerar i hållbar och resurseffektiv skogs- och bio-baserad industri, leder en stor tillväxtinvesteringsrunda i det brittiska företaget Notpla, ett revolutionerande företag inom hållbar förpackningsindustri.

I investeringsrundan deltog även investerare som Temasek Trust, Horizons Ventures, och Astanor Ventures, vilket ytterligare befäste Notplas ställning som ledare inom innovation för hållbara förpackningar.

Notpla, vinnare av Earthshot-priset 2022, har aktivt utvecklat sina innovativa sjögräsbaserade förpackningslösningar. Dessa har redan ersatt över 13 miljoner engångsplastartiklar i Europa baserade på sjögräs.

Tidigare i år inledde de ett samarbete med svenska Duni Group för att förse dem med hemkomposterbara matförpackningar. Senare bekräftades ytterligare tillväxt genom ett avtal med Compass Group, där Notpla kommer att leverera mer än 75 miljoner förpackningar till stora europeiska arenor under de kommande tre åren.

Med en ökande efterfrågan på plastfria alternativ och Notplas förmåga att möta denna, är företaget på god väg att öka sin årliga produktion till över 100 miljoner enheter inom de kommande 2-3 åren.

– UB FIGG är en avgörande partner i vår strävan att eliminera engångsplast, säger Pierre Paslier, Co-Founder och Co-CEO för Notpla. Deras expertis inom förpackningssektorn och engagemang för hållbara investeringar kommer att vara ovärderliga när vi expanderar vår verksamhet, och introducerar våra sjögräsbaserade förpackningar på nya marknader. Finansieringen kommer inte bara att stödja Notplas expansion på marknaden utan också stärka företagets fortsatta satsning på plastfria lösningar, och den nödvändiga utbyggnaden av produktionen. Detta gör det möjligt för Notpla att möta den växande efterfrågan på miljövänliga förpackningar i både Europa och Nordamerika.

– Notplas innovativa syn på hållbara förpackningar, särskilt användningen av sjögräs som en förnybar resurs, är en revolutionerande förändring från traditionell engångsplast, sade David Walker, Senior Partner på UB FIGG. Den här investeringen passar perfekt i vår målsättning att främja grön tillväxt och hållbarhet. Vi är entusiastiska över samarbetet med Notpla när de växer och fortsätter att minska den globala miljöpåverkan från förpackningar.

UB FIGG inledde sin verksamhet i januari 2023 med investeringsåtaganden på över 100 miljoner euro. För närvarande tar fonden emot investeringar från professionella investerare.