Nyheter

AddSecure vägleder organisationer genom EU:s nya NIS2-direktiv med omfattande guide

AddSecure lanserar en ny, lättillgänglig och omfattande guide för att hjälpa organisationer att skydda kritisk infrastruktur och uppnå NIS2-beredskap, med särskilt fokus på IoT.

AddSecure släpper idag en lättillgänglig men omfattande guide om EU:s nya NIS2-direktiv som börjar gälla i oktober 2024. Guiden finns tillgänglig för nedladdning och kommer att vara av stort värde för alla som är intresserade av att skydda sin kritiska infrastruktur och uppfylla de strikta kraven i NIS2. Guiden hjälper till att klargöra konsekvenserna av NIS2 och erbjuder en checklista samt praktiska rekommendationer.

Vad är NIS2?

NIS2 är en uppdaterad och mer robust version av det ursprungliga NIS-direktivet som antogs av Europeiska unionen (EU) 2016. Det uppdaterade direktivet syftar till att stärka ramen för cybersäkerhet i hela EU och hantera de växande hoten mot nätverks- och informationssystem som är avgörande för att samhället och ekonomin ska fungera.

Som beskrivs i guiden har NIS2 ett bredare tillämpningsområde och innebär nya krav på cybersäkerhet för många företag och organisationer, bland annat strängare säkerhetskrav, säkerhet i leveranskedjan, ledningsansvar och incidentrapportering.

– NIS2 innebär en stor förändring i hur organisationer måste hantera cybersäkerhet, säger Krister Tånneryd, Chief Operating Officer på AddSecure Group. Direktivet kräver inte bara ett starkare cyberförsvar utan utökar också det juridiska ansvaret till hela leverantörskedjan.

På AddSecure förstår vi de utmaningar som detta innebär och är fullt utrustade för att hjälpa våra kunder att uppnå regelefterlevnad och skydda sin kritiska infrastruktur.

IoT-plattform utformad för att möta nyckelkraven i NIS2

AddSecures säkra IoT-plattform är utformad för att uppfylla de viktigaste kraven i NIS2.

Den är ISO 27001-certifierad och säkerställer tillförlitlig och krypterad kommunikation mellan uppkopplade enheter. Plattformen erbjuder robust dataöverföring, kontinuerlig övervakning och incidenthantering i realtid, vilket förbättrar säkerheten och effektiviteten i IoT-nätverk i olika branscher. Genom att integrera IoT-lösningen kan organisationer säkra sina leveranskedjor och uppfylla NIS2-kraven. Plattformen gör det möjligt att skapa ett privat nätverk (VPN) som isolerar alla enheter och system från annan internettrafik och obehörig åtkomst.

– NIS2 är jämförbart med GDPR när det gäller påverkan på branschen och konsekvenserna är stora. Bristande efterlevnad kan leda till höga böter och personligt ansvar för ledningen. Vi är beslutsamma att hjälpa våra kunder, leverantörer och partners att uppfylla de nya kraven och se till att de är redo, tillägger Mats Genberg, Chief Revenue Officer på AddSecure.

Ladda ned AddSecures guide till nya NIS2 direktivet (på engelska).