Nyheter

Norra Skog prisas för bästa kooperativa styrningsrapport

Norra Skog har, tillsammans med Lantmännen och Fonus, vunnit pris för bästa kooperativa styrningsrapport. Priset delas ut av Svensk Kooperation. Enligt motiveringen visar Norra Skog ett tydligt framtidsfokus för de kooperativa frågorna och beskriver hur styrelsen avser att lyfta de kooperativa frågorna framåt.

– Självklart ett jätteroligt pris att vinna, säger Norra Skogs styrelseordförande Stig Högberg.

En styrningsrapport speglar företagets arbete med den kooperativa och branschöverskridande koden – Svensk kod för styrning av kooperativa och ömsesidiga företag.

Koden ska stärka och utveckla den demokratiska styrningen inom kooperativa och ömsesidiga företag och varje företag redovisar sitt arbete med koden i en årlig styrningsrapport.

I styrningsrapporten presenterar företaget hur man arbetar med det som är unikt med den kooperativa företagsformen, som de demokratiska processerna, hur styrelser väljs på ett öppet sätt och fokuset på långsiktig och relevant medlemsnytta.

I år delar Svensk Kooperations kodkommitté för första gången ut utmärkelser för bästa styrningsrapporter inom kategorierna Medlemmarnas mening, Framtidsfokus och Lättillgänglighet.

Norra Skog vinner utmärkelsen inom kategorin ”Framtidsfokus” för år 2023.

Motiveringen lyder: 

”Norra Skogs styrningsrapport innehåller en kooperativ framtidsspaning som beskriver hur styrelsen avser att lyfta de kooperativa frågorna framåt. Norra Skog visar att de har ett tydligt framtidsfokus för de kooperativa frågorna.” 

– Som skogsägarförening är vår främsta uppgift att skapa långsiktig medlemsnytta för våra medlemmar. Svensk kod för kooperativa och ömsesidiga företag är en viktig grund när vi nu utvecklar föreningens kooperativa strategi. Därför är det jättekul att Svensk kooperation uppmärksammar vår styrningsrapport med detta pris, avslutar Stig Högberg.

I kategorin Medlemmarnas mening vinner Lantmännen och Fonus i kategorin Lättillgänglighet.