Nyheter

Sandvik på MassMin 2024-konferensen i Kiruna

Konferensen, med 130 artiklar från arton länder, äger rum den 17-19 september, med workshops och andra evenemang som startar den 15 september. MassMin 2024, anordnad av LKAB och med värd för Luleå tekniska universitet, erbjuder en möjlighet att engagera sig med globala experter i framkanten av hållbar gruvdrift.

MassMin, som hålls vart fjärde år på olika platser, kommer att äga rum i Kiruna, Sverige, där världens största underjordiska järnmalmsgruva ligger. Sandvik, sponsor och utställare, kommer att delta i konferensprogrammet med presentationer.

Sandvik samarbetar med kunder för att dela erfarenheter från de första batteridrivna elfordonen (BEV) i den svenska gruvindustrin. Deras kunskap och prestandaresultat ger värdefulla lärdomar för gruvoperatörer som överväger ett skifte till BEV-teknik för en mer hållbar och energieffektiv framtid.

Gruvdrift har traditionellt varit en mansdominerad bransch, och ”Leading Women in Mining” tar upp den nuvarande situationen i en av MassMins huvudpresentationer. Karin Bååthe, Regional CEO för EMEA i Ground Support-divisionen i Sandvik, kommer att presentera den 17 september.

Hon övervakar fyra produktionsanläggningar i Europa och Sydafrika och hanterar försäljning i Europa, Afrika, Indien och Mellanöstern. Med sin mångåriga erfarenhet av gruvdrift delar Bååthe med sig av insikter om branschen och kvinnors roll i ledarskapet.

Konferensen kommer att belysa nyckelområden inom massbrytning som drift, planering, forskning och teknikutveckling.