Nyheter

Autonoma robotar revolutionerar leveranser – Hugo Delivery visar vägen

I takt med den teknologiska utvecklingen växer nya innovativa lösningar fram inom logistiksektorn. Göteborgsföretaget Hugo Delivery ligger i framkant med sina autonoma robotar, som nu testas för leveranser mellan apotek och äldreboenden. Företaget har etablerat ett starkt samarbete med OEM Motor för att optimera sina lösningar.

I en tid där autonoma fordon är på frammarsch har Hugo Delivery tagit ett steg framåt genom att utveckla och implementera leveransrobotar för så kallade ”last mile deliveries”. Dessa robotar är designade för att köra på trottoarer och cykelbanor, men kan även användas inom inhägnade områden, där företaget ser stor potential för användning inom företag och industrier.

Hugo Deliverys Anton Ebel förklarar företagets vision:

– Hugo startade som ett företag i hela eran när autonoma fordon skulle vara på tapeten. Hugo står för ’Here you go’, så det är ’Last mile delivery’ i en robot. Vår ambition är att använda dessa robotar för att effektivisera leveranser inom korta distanser, där det ofta finns ett stort behov av snabba och säkra transporter.”

För närvarande är Hugo Delivery i full gång med ett projekt i Veberöd, en liten ort utanför Lund, där deras robotar ska leverera mediciner mellan ett apotek och ett äldreboende. Detta pilotprojekt kan bli startskottet för fler samarbeten inom sjukvårdssektorn, där autonoma leveranser kan bidra till att säkerställa snabba och säkra transporter av livsviktiga läkemedel.

Ett viktigt samarbete med OEM Motor

För att kunna utveckla dessa högteknologiska robotar behövs tillförlitliga komponenter, och här spelar samarbetet med OEM Motor en nyckelroll. Hugo Delivery gjorde omfattande efterforskningar för att hitta en motorleverantör som kunde möta deras krav på expertis och närhet, och valet föll på OEM Motor.

– Vi gjorde rätt stora efterforskningar på vilka som kunde vara motorleverantörer nära Göteborg, eller i Sverige framför allt, berättar Anton Ebel. Vi behövde en partner som kunde leverera högkvalitativa komponenter och som dessutom hade erfarenhet inom området. När vi kom i kontakt med Karl på OEM insåg vi att detta var rätt val för oss. Samarbetet har fungerat utmärkt, och vi känner oss trygga med deras expertis och produkter.

Hugo Delivery köper inte bara motorer från OEM utan även batterier, vilket är en avgörande komponent för deras autonoma robotar. Enligt Anton har OEM Motor visat stor förståelse för de utmaningar som företaget står inför och har varit snabba att svara på frågor och erbjuda lösningar.

– Det har varit väldigt lätt att arbeta med OEM. De förstår vår problematik och har bidragit med bra idéer och lösningar. Vi hoppas att vårt samarbete kommer att leda till ännu bättre resultat framöver, säger Anton Ebel.

Karl Klingstedt, en av nyckelpersonerna på OEM Motor, uttrycker också sin entusiasm för samarbetet:

– Det är alltid roligt att arbeta med innovativa företag som Hugo Delivery. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla våra produkter tillsammans och bidra till att göra deras autonoma robotar ännu mer effektiva.

Autonoma leveranser – framtiden är här

Autonoma leveranslösningar är inte längre en fråga om framtiden, utan något som sker här och nu. Företag som Hugo Delivery är med och banar vägen för hur logistikbranschen kommer att se ut de kommande åren. Med sina autonoma robotar strävar de efter att göra leveranser snabbare, säkrare och mer miljövänliga. Genom att använda elektriska motorer och batterier minskar utsläppen av koldioxid jämfört med traditionella leveransfordon.

Fokus ligger inte bara på den teknologiska utvecklingen, utan också på att skapa användarvänliga lösningar som kan implementeras i olika miljöer. Hugo Deliverys robotar kan anpassas för olika typer av leveranser, från apoteksvaror till paketleveranser för företag inom inhägnade områden.

Framtida planer

Framtiden ser ljus ut för Hugo Delivery, som fortsätter att satsa på innovation och hållbarhet. Med sitt starka samarbete med OEM Motor och pågående projekt i Veberöd har företaget goda förutsättningar att fortsätta sin framgångsresa inom den autonoma leveranssektorn.

Med deras autonoma robotar på väg ut på gatorna, är Hugo Delivery ett företag att hålla ögonen på när det gäller framtidens leveranslösningar.