Nyheter

Sigma Technology Tech House och Wedholms Samarbetar för att Utveckla Nästa Generations Styrsystem för Mjölkkylare

Sigma Technology Tech House och Wedholms tillkännager ett banbrytande samarbete för att revolutionera mjölkkylningstekniken genom utvecklingen av styrsystemet Argos 2. Detta partnerskap förenar Sigma Technologys expertis inom IoT och smarta uppkopplade produkter med Wedholms långa tradition inom mejeriindustrin, och lovar att sätta nya standarder för mjölkkylningsteknik.

Wedholms, ett svenskt företag med en rik historia som sträcker tillbaka 145 år tillbaka i tiden, tillverkar och konstruerar mjölkkylningstankar och silos. Med en vision att bli en global ledare inom energieffektiva och hållbara lösningar, sökte Wedholms efter en utvecklingspartner som kunde förbättra deras produktutbud med innovativa digitala funktioner.

Sigma Technology Tech House kommer att fokusera på att utveckla styrsystemet Argos 2, som kommer att fungera som gränssnittet mellan operatörer och mjölkkylningstankar. Detta avancerade system kommer att garantera kvalitén på mjölken som lagras i tankarna genom att styra, kontrollera och övervaka alla kyl- och rengöringsprocesser.

Utformat för att kunna övervakas och styras både lokalt och på distans, är Argos 2 kompatibelt med automatiska mjölkningssystem och stödjer flexibel kommunikation mellan tankar, vilket gör det till en nyckelinnovation inom mejeriindustrin.

Philip Ring, Product Development Manager, kommenterar:

– Vi ser fram emot att påbörja detta samarbete med Sigma Technology Tech House för att etablera ett världsledande styrsystem. Resultatet av samarbetet kommer att stödja vår fortsatta tillväxt och hjälpa oss att vinna fler affärer under åren framöver.

– Vi är glada över att få bidra till detta projekt och följa hur produkten tar form, sa Andreas Berggren, försäljningschef på Sigma Technology Tech House.

– Detta samarbete gör det möjligt för oss att använda vår expertis för att skapa en världsledande komplett infrastruktur för mjölkkylsystem, vilket hjälper till att säkerställa de högsta standarderna för mjölkkvalitet och driftseffektivitet.

Niklas Tinglöf, Senior IoT Advisor at Sigma Technology Tech House, betonar vikten av detta samarbete:

– Argos 2-projektet är en perfekt matchning med våra kärnkompetenser inom utveckling av smarta, uppkopplade produkter. Vi ser fram emot att använda vår omfattande erfarenhet inom IoT för att skapa ett innovativt styrsystem som möter de föränderliga behoven inom mejeriindustrin. Detta partnerskap är ett bevis på vårt engagemang för att leverera banbrytande lösningar som driver industrins utveckling.