Nyheter

Peab tecknar ramavtal med Vattenfall

ATS Kraftservice AB, som är ett dotterbolag till Peab, får förnyat förtroende som huvudentreprenör för elnätstjänster till Vattenfall Eldistribution AB i Mellannorrland. Avtalet löper under tre år och kontraktssumman uppgår till 105 miljoner kronor.

Uppdraget omfattar Västerbottens län och delar av norra Ångermanland där tyngdpunkten på nuvarande projekt legat inom kommunerna Örnsköldsvik, Nordmaling och Åsele. Det handlar om att förnya äldre elnät och att förstärka jordkabel- eller luftledningsnät.

– Vi är glada över att få fortsatt förtroende av Vattenfall att leverera elnätstjänster. Vi har haft ett liknande upplägg tidigare och ser fram emot att utveckla samarbetet i minst tre år till, säger Håkan Ström, vd på ATS Kraftservice AB.

Kraven på hållbarhet och miljö har utökats i ramavtalet.

– Klimatprofileringen ökar i entreprenaden och för vår del handlar det mycket om förnyelsebara drivmedel, vilket är centralt vid de långa avstånd vi har att jobba med, säger Håkan Ström.

Uppdraget startar den 1 januari 2025 och omfattar projekt inom lokalnätet och pågår till 31 december 2027. Därefter löper avtalet med option 2+1 år som längst till 31 december 2030.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2024.