Nyheter

Framgångsresan rustar för tillväxt med utökad maskinpark

Nordmalings Grävteknik, en framstående aktör inom mark-och grundarbeten, har sedan sin start 1999 haft en snabb framgångsresa. Med över två decenniers erfarenhet och en stark närvaro i Västerbotten har företaget nått flera stora och unika milstolpar.

Under ledning av Klas Andersson har företaget expanderat från en enskild firma till ett aktiebolag, utsetts till gasellföretag två år i rad och nu avslöjar företaget en ny satsning för bolaget. En utökning av deras maskinpark för att kunna bemöta den starka marknadsefterfrågan.

Sedan företagets start 1999 gick det knappt två år innan bolaget omvandlades från en enskild firma till ett aktiebolag. Sedan dess har företaget haft en snabb tillväxtresa och etablerat sig som en betrodd partner i branschen. Under 2022 placerade sig bolaget som det näst största företaget inom sin bransch i Nordmaling kommun och rankades på plats 103 i hela Västerbotten.

I linje med deras framgångar blev företaget tilldelat Dagens Industris prestigefyllda Gasell-diplom både år 2018 och 2019, en utmärkelse som hyllar Sveriges mest framgångsrika företag. Nu avslöjar företaget en ny satsning i samband med att de utökar sin maskinpark, detta för att tillmötesgå en större marknadsefterfrågan inom särskilda arbeten såsom avlopp och trekammarbrunnar.

– Det är otroligt roligt att se hur mycket bolaget förändrats över all denna tid och vilka milstolpar vi faktiskt nått. Jag tror att vårt engagemang för våra kunder och kvaliteten i de arbeten vi utför har varit drivkraften bakom vår tillväxt och framgång, berättar Klas Andersson, VD och grundare av Nordmalings Grävteknik.

Företaget har sedan sin start 1999 varit väl rustade för att hantera projekt året runt. Utöver tjänster inom mark- och grundarbeten har bolaget utökat sitt erbjudande och inkluderar nu även personaluthyrning, snöröjning, sopning och sandning. År 2020 började företaget erbjuda utbildning för maskinförare i samarbete med Arbetsförmedlingen, och sedan 2023 bedrivs utbildningar under varumärket Tya för maskinförare som grävmaskinister, hjullastarförare och truckförare.

Företaget har ett starkt rykte för att kunna lösa även de mest utmanande uppdragen. Ett tydligt exempel på företagets förmåga att lösa även de mest utmanande uppdragen är ett projekt där de lyckades slutföra dräneringen av ett vattenskadat radhus, som tidigare hade hanterats av två andra aktörer utan framgång.

Efter att de tagit över arbetet fick fastighetsägarna äntligen godkänt från försäkringsbolaget, vilket gjorde det möjligt att återställa källaren.

– Det är viktigt att kunder väljer utförare med rätt erfarenhet och rykte. Att undersöka referenser, särskilt vid större jobb, kan spara både tid och pengar, belyser Klas Andersson.

Trots utmaningarna i en alltmer konkurrensutsatt marknad ser företaget optimistiskt på framtiden. Med en stadig kundbas, har företaget kunder från Uppsala i söder till Skellefteå i norr. I maskinparken finns ett flertal grävmaskiner, hjullastare, dumper, lastbil, lastväxlare, skördare, skotare med mera.

Bland tjänsterna finns även vatten och avlopp, dräneringar, bredband med mera. Företaget har även utvecklat en nisch inom personaluthyrning och försäljning av byggmaterial, vilket ytterligare stärker deras marknadsposition. Bland kunderna finns bostadsrättsföreningar, företag och privatpersoner.

Om Nordmalings Grävteknik AB
Nordmalings Grävteknik grundades av Klas Andersson och är ett etablerat företag inom mark- och grundarbeten i Västerbottens län. Med över 20 års erfarenhet erbjuder företaget tjänster inom dränering, trekammarbrunnar, snöröjning, skogsdikning etc. Genom att fokusera på kvalitet och kundnöjdhet har Nordmalings Grävteknik byggt upp ett starkt rykte som en pålitlig partner i regionen. Företaget har idag fyra anställda och verkar i Umeå med dess kranskommuner